Markės
Dovanojame autorėmelius, marškinėlius ir rankšluosčiusRašykite atsiliepimus, patarkite ieškantiems automobilio, o mes jums dovanosime dovanas! Plačiau

Atsiliepimai

Atgal į atsiliepimų sąrašą Atgal į atsiliepimų sąrašą
Daugiau apie automobilį Volkswagen Sharan
2010 - 2020
Vidutinis automobilio įvertinimas
Patalpino: G. | 2024-02-15
Volkswagen Sharan, 2013m, 2.0TDI 103kW DSG6
Mano vertinimas: Mano vertinimas Rekomenduoju:
Patikimumas Mano vertinimas automobilio patikimumui
Variklis Mano vertinimas automobilio varikliui
Interjero kokybė Mano vertinimas automobilio kokybei
Komfortas Mano vertinimas automobilio komfortui
Valdymas Mano vertinimas automobilio valdymui
Talpus, komfortabilus, stabilus kelyje, gan aukšta prošvaisa
  • Komfortiškas
  • Gera pavarų dėžė
  • Gerai valdomas
  • Erdvus salonas
  • Talpi bagažinė
  • Stabilus kelyje
  • Nebrangus išlaikymas
  • Ergonomiškas salonas
  • Saugus
  • Gražus dizainas
  • Geras pravažumas
Elektros gedimai
  • Neekonomiškas
  • Brangus nusipirkti
Variklio darbinis tūris, l: 2,0
Kuro tipas: Dyzelinas
Degalų sąnaudos mieste, l/100km: 9,0
Degalų sąnaudos užmiestyje, l/100km: 6,5
Vidutinės degalų sąnaudos, l/100km: 7,5
Bendras automobilio aprašas
Įsigijau šį modelį 2023 metais ir kadangi jau beveik metai laiko - aprašysiu situaciją. Ieškojau beveik metus kol su specialistų pagalba radau tinkamą variantą. Parvarytas iš Suomijos tad turi autonominį šildymą, kuris įsijungia arba pulteliu, arba salone paspaudus atatinkamą mygtuką arba nustačius laiką ir kalendorių. Žiemą šis dalykas super - turiu mažus vaikus, tad jie lipa į šiltą saloną, ir prie jokių šalčių nebuvo bėdų su užvedimu. Plius nutirpdo sniegą, nupučia langus. Žiemą pasimatė minusas - automatinės šoninės durys gavę šalčio ir drėgmės pradeda kvailioti uždarymas - arba nepriitraukia durų arba davikliai mato kliūtį ir durų neuždaro. Per jėgą uždarius ir pavažiavus 5-10km sistema supranta savo klaidą, atsiprašo ir vėl viskas veikia iki kito atodrėkio ir šalčių. Na gal dar mano klaida buvo per šalčius plauti automobilį... :) Domėjausi forumuose - visi komentuoja, kad jų liga. Kol kas dažnai nepasitaikė (jei užknis pakeist reikės daviklius). Per metus nuvažiuota ~20k km, tad galiu pasakyti štai ką: kelionėse jis labai patogus, talpus (6 ir 7 kėdės sulenda į dugną ir bagazinė tampa laabai didelė), geras matomumas per langus, komfortiškas. Mano modelyje yra adaptyvinės lempos, tad labai patogiai apšviečia posūkį. 360' parktronikai leidžia prisiparkuoti beveik bet kur. Deja, kruizinant autostradom 120-140km/h kompas rodo 8-8,5l sąnaudas, žinoma regioniais keliais riedant ant 80-90km/h jos siekia 5l. Mieste valgo irgi apie 8l dyzelio. Triukšmo nuo vėjo šiek tiek yra, bet jis tikrai neerzina. Mieste manevringas, tik ratų susukamumas kiek nuvylė, ne visada tiksliai gali įsiparkuoti prekybos centro parkinge, gali tekti papildomai pasisukioti. O gal čia man įspūdis nes iki tol vairavau kiek mažesnes mašinas. Ir ne visada tiksliai žinai kur priekis mašinos nes jo nasimato, bet parkavimo jutiklai tiksliai pasako kas kaip. Dar pastebėjau, kad gan teplus salonas, patarčiau rinktis odines sėdynes, ypač jei su mažais vaikais esat. Pats irgi ieškojau būtent tokio varianto, bet neradau gyvo automobilio odiniu salonu arba jie buvo nulėkę virš 600k km, ir teko rinktis kiek kitokį. Antrinėj rinkoj odinis salonas 700-900eur. Multimedia pas mane paprasta SRN315 su ekranu ir navi, bet navi nerodo nes nėr kortelės o ir per telefoną Waze yra. Minusas kad neturi ši sistema sąsajos per Bluetooth, tad laisvų rankų nėra, matyt ateity reikės keisti į aukštesnės klasės SRN510 multimedia (300-500eur skelbimuose) arba dėti Androidą (~300eur). Prie minusų pažymėčiau langų apiplovimo sistemą, jei važiuojat trumpom šviesom pirma plauna žibintus, o tik paskui priekinį langą, dėl ko greitai tuštėja bakelis. Bet jei esat taupus, reikalui esat persijungi į dienos šviesas, nusiplauni langus ir vėl važiuoji perjungęs šviesas. Žinoma taip žaisti gali tik ties šviesoforu. Bet ir langas priekinis ne taip greitai užsineša kaip žemesnių auto. Kol kas esu patenkintas ir su malonumu vairuoju šią mašiną.
Eksploatacijos kaštai, nuvertėjimas
Nusipirkus keičiau diržus su visais priklausančiais priedais, ir variklio bei DSG dėžės tepalus, bei visus filtus, kainavo kažkur 800eur Dar teko keisti vandens apiplovimo sistemos siurbliuką, su darbu ir detale kainavo ~90eur. Bet manau ateity nusimato elektrinių durų pritraukėjo ir spynos remontas. Kainos remonto padorios manau, ir kiekvienam servise WAG grupę žino ir gali suremontuot.
Patarimai perkančiajam
Netikėti kuro sąnaudom skelbimuose, realiai jos iki 2l didesnės nei skelbia. Ieškoti gero varianto, ir būtinai apžiūrėt su specialistu gerai nusimanančiu apie mašinas jei pats toks nesi. Servisas patikrina tik važiuoklę ir gal kompą pajungia, tad tikrinti servise nėr prasmės, nes už tą pačią kainą profesionalas gali rasti daug daugiau klaidų ir patikrina taip kaip nesitikėtum. Man padėjo superdėdės.lt, super paslauga.
Įvertink šį atsiliepimą (viso 2)

BENDRAUKIME

NR.1 ATSILIEPIMŲ SVETAINĖ LIETUVOJE

104 000 lankytojų per mėnesį

Autoasas.lt įkurtas 2007 metais kaip atsiliepimų apie automobilius svetainė. Šiandien mes esame nemokamų skelbimų ir populiariausia atsiliepimų svetainė Lietuvoje turinti 5000 skelbimų, virš 8300 atsiliepimų apie automobilius bei beveik 2000 automobilių apžvalgų su techniniais duomenimis, aprašymais, foto, video ir kita informacija. Tikimės būti Jums naudingi ir linkime gero naršymo.
© Autoasas.lt 2007-2024

Turite klausimų? Skambinkite arba rašykite: +370 648 62992 | info@autoasas.lt

Avarinis.lt Automobile-data.com Carmaniac.co.uk Goldforsoul.com CVkodas.lt